16 maart 2013

Lesgeefster Inge Knops

Theorieles over de werkwijze van Kaffe Fassett...
Compositie van een quilt met stoffen van Kaffe Fassett
Aan de hand van de herkenbare typisch kleurrijke stoffen van Kaffe Fassett composeren we een quilt geïnspireerd op de foto van een landschap, een seizoen, een architecturaal snufje, een onderwerp.
Vertrekkende vanuit een foto of een prent, kan je kiezen voor een eenvoudig, traditioneel patroon of een eigen ontwerp voor de top die we dan door de kleur- en printkeuze eigen maken.
Dit is een boeiende zoektocht: Kleurenspectrum (primair, secundair), kleurenkeuze (koude, warme kleuren), kleurenwaarde, kleurgeschiedenis, betekenis, evolutie.
Uitspraak van Kaffe:
"A gin tonic needs a lemon". Gebruik af en toe kleine afstekende kleurtjes. Een gin en tonic zijn wel lekker maar het is de 'lime' in de gin tonic die hem speciaal maakt. De afstekende kleurtjes zijn de 'lime' in de gin tonic.3 opmerkingen:

  1. mijn strijkplankske is wel fotogeniek moet ik zeggen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Reacties
    1. Uw strijkplankske was wel niet alleen...zowat iedereen op de workshop was bij Ikea langsgeweest...we konden het uwe herkennen aan de LICHTblauwe bloemen...je kon goed zien wie zijn strijkhoesje al eens gewassen had! ;-)

      Verwijderen